اخبار

پیشرفت 40 درصدی طرح جهاد آبرسانی در کردستان/۱۱تصفیه خانه آب مدار بهره برداری هستند

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

به گزارش خبرنگار انجمن صنفی شرکت های صنعت آب وفاضلاب محمد فرهاد چهارشنبه 11 مردادماه در جمع خبرنگاران رسانه های کشوری گفت: استان کردستان حدودا 1.8 میلیون نفر جمعیت دارد که 1.3 میلیون نفر در حوزه شهری در 33 شهر و مابقی در حوزه روستاها در 1671 روستا زندگی می کنند.

وی افزود: 99.9 درصد جمعیت شهری تحت پوشش خدمات آب و 96.5 درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب هستند؛ در حوزه روستایی نیز 80 درصد جمعیت تحت پوشش خدمات آب هستند و یکهزار و 33 روستای استان تحت پوشش شرکت آبفا هستند.

 فرهاد خاطرنشان کرد: در بخش فاضلاب روستایی هم 2.2 درصد جمعیت روستایی زیر پوشش خدمات فاضلاب هستند که این عدد هرچند کم می باشد، اما نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

وی یادآور شد: رسالت شرکتهای آب و فاضلاب، تصفیه آب خام و توزیع آن در شبکه شهری و روستایی و جمع آوری، دفع و تصفیه بهداشتی فاضلاب است و این کار توسط تصفیه خانه انجام میشود.

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱ تصفیه خانه آب در استان در مدار بهره برداری هستند، گفت: در حوزه شهری تصفیه خانه های 1 و 2 سنندج، 1 و 2سقز، بانه، حسن آباد یاسوکند در شهرستان بیجار، مریوان و دلبران قروه و تصفیه خانه روستایی قلیان سنندج در مدار هستند و تصفیه خانه آب شهر دیواندره هم آماده بهره برداری است؛ همچنین طرح ارتقاء تصفیه خانه های آب 1 و 2سنندج و شماره 1 سقز هم در دست اجرا است.

 فرهاد افزود: در بخش فاضلاب هم 10 واحد تصفیه خانه در شهرهای سنندج، سقز، بانه، مریوان، قروه، بیجار، سریش آباد، کامیاران و حسن آباد یاسوکند در شهرستان بیجار و تصفیه خانه فاضلاب روستایی حسین آباد سنندج در مدار بهره برداری هستند.

وی تصریح کرد: تصفیه خانه های فاضلاب شهرهای دیواندره، دهگلان و تصفیه خانه های فاضلاب روستایی خامسان،  قلیان، قروچای، شوی، سراب قامیش در دست احداث و تصفیه خانه های فاضلاب شهرهای سنندج، مریوان، سقز، بانه و سریش آباد هم در دست ارتقاء هستند.

فرهاد با بیان اینکه 20 واحد آزمایشگاه کنترل کیفی آب و فاضلاب در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: آزمایشگاه تصفیه خانه آب سنندج به عنوان یکی از بروزترین آزمایشگاه های کشور با رعایت استانداردها موفق به کسب گواهینامه های بین المللی معتبر شده است.

وی در ادامه گفت: همچنین طرح جهاد آبرسانی در سطح کشور توسط وزارت نیرو با هدف آبرسانی به روستاهای محروم از اواخر سال 1400 آغاز شده که سهم استان کردستان در این زمینه آبرسانی به 169 روستا در قالب قراردادی به مبلغ 527.8 میلیارد تومان در حال اجراست و 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 فرهاد در ادامه در خصوص پروژه های اجرا شده بخش آب در دولت سیزدهم افزود: تأمین آب شهر سنندج از محل سد آزاد، بزرگترین طرح اجرا شده بود؛ مسیر پروژه آبرسانی از سد آزاد به شهر سنندج حدود 27 کیلومتر و ارتفاع پمپاژ 480 متر است که با بهره‌برداری از این شبکه آبرسانی امکان انتقال 57 میلیون متر‌مکعب آب به تصفیه‌خانه سنندج برای جمعیت 700 هزار نفری، در افق سال 1425 مهیا می شود.

وی افزود: در مسیر انتقال آب از سد آزاد به سد قوچم یک مسیر اختصاصی 27 کیلومتری برای هدایت آب به تصفیه‌خانه شماره یک و دو شهر سنندج ایجاد شد که آب شرب از این مسیر به تصفیه‌خانه شماره یک با ظرفیت 1000 لیتر بر ثانیه رسید و در شبکه توزیع شد.
مدیرعامل آبفا کردستان خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه، طعم و بوی نامطبوع آب شرب در قسمت مرکزی شهر سنندج با جمعیتی بالغ بر 350 هزارنفر به میزان قابل توجهی کاهش یافت.

وی دیگر پروژه مهم اجرا شده را خط انتقال آب شهر سقز عنوان کرد و گفت: در این پروژه: 5700 متر عملیات اجرا شده و جمعیت 80 هزار نفری را تحت پوشش قرار می دهد. همچنین ایستگاه پمپاژ اضطراری پل شیخ سنندج با ظرفیت 1600 لیتر بر ثانیه و 250 میلیارد ریال هزینه شده و احداث تصفیه خانه شهر دیواندره با ظرفیت تصفیه 250 لیتر بر ثانیه و جمعیت تحت پوشش 75 هزار نفر را دیگر پروژه های مهم عنوان نمود.

مدیرعامل شرکت آبفا کردستان در ادامه در خصوص برخی پروژه های بخش فاضلاب نیز گفت: چندین پروژه در حال احداث هستند که یکی از آنها طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر دیواندره با جمعیت تحت پوشش 42 هزارنفر است.

وی افزود: ظرفیت تصفیه در این پروژه 6340 مترمکعب در شبانه روز محل تامین اعتبار ملی استانی، درصد پیشرفت 41 درصد و اعتبار هزینه شده از ابتدای احداث تاکنون 250 میلیارد ریال و اعتبار مورد نیاز تا شروع بهره برداری فاز جدید 1200 میلیارد ریال است.

وی  احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر دهگلان برای جمعیت 40 هزارنفری را از دیگر پروژه های مهم بخش فاضلاب عنوان کرد و گفت: ظرفیت تصفیه 6800 مترمکعب در شبانه روز، درصد پیشرفت 31 درصد و اعتبار هزینه شده از ابتدای احداث تاکنون 100 میلیارد ریال و اعتبار مورد نیاز تا شروع بهره برداری فاز جدید 1500 میلیارد ریال است.

 وی افزود: احداث تصفیه خانه فاضلاب کامیاران برای جمعیت 70 هزار نفری با ظرفیت تصفیه 12840 مترمکعب در شبانه روز را از دیگر پروژه های مهم بخش فالضاب ذکر کرد و گفت: این پروژه با 97 ردصد پیشرفت گام های پایانی را برای تکمیل و بهره برداری برمی دارد و با توجه به هزینه 300 میلیاردی پروژه، 70 میلیارد ریال دیگر برای تکمیل نیاز دارد.

فرهاد مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر سریش آباد، تصفیه خانه فاضلاب روستای قلیان فاضلاب روستای سراب قامیش را از دیگر پروژه های مهم در بخش فاضلاب عنوان کرد.

در ادامه این جلسه مدیرعامل شرکت آبفا کردستان به سوالات خبرنگاران رسانه های کشوری حاضر در نشست پاسخ داد.

 

انتهای پیام/

Search